Craiova:

Orașul Craiova este situat în centrul regiunii istorice Oltenia, într-o zonă de relief relativ joasă de câmpie, făcând parte din întinsa Câmpie Română. Mai exact, Craiova este așezată în Câmpia Olteniei, iar altitudinea medie la care se află orașul este de 100 m înălțime. Clima din oraşul Craiova este temperat-continentală de câmpie cu puternice influențe venite dinspre Marea Mediterană datorită situării orașului în sudul României. Datorită acestui fapt, verile sunt lungi, călduroase și uscate, iar iernile blânde și scurte. Temperatura medie anuală este de 11-12° C. Orașul Craiova este traversat de râul Jiu, unul dintre cele mai importante din țară, lacurile Balta Craioviței și Izvorului aflându-se pe teritoriul său.

 

Numele, istoria şi populaţia oraşului Craiova:

Numele orașului Craiova are două origini. Prima este dată de cuvântul slavon Krajl care înseamnă Crai, Craiova însemnând „națiune sau ținut”, iar a doua de Craiul Iovan care a domnit pentru o perioadă de timp. Ca multe alte orașe ale României, Craiova este un oraș cu o istorie pe cât de bogată și interesantă, pe atât de complicată. Dacă pe teritoriul actual al Craiovei s-a întemeiat o așezare romană (Pelendava) cu câteva secole Î.Hr., numele actual a fost pus în folosință abia de la sfârșitul secolului XV. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Fiind dintotdeauna capitala regiunii Oltenia, a fost și este cel mai important centru cultural, istoric și economic din zonă. Populația a crescut treptat de la 4.000 de locuitori în secolul XVIII până la 300.000 în secolul XXI.

Obiectivele şi atracţiile turistice din oraşul Craiova:

În Craiova se îmbină perfect aerul clădirilor moderne cu cel al clădirilor vechi, istorice, turistul fiind cuprins de un farmec aparte. Fiind un oraș plin de obiective şi atracţii turistice, în special istorice și culturale, turiștii vor avea ce să vadă și ce să facă aici. E nevoie de doar câteva zile petrecute aici ca să înțelegi adevărata viață și istorie oltenească și să cunoști obiceiurile și tradițiile locale. Pe de-o parte, în oraşul Craiova, în ultimii zeci de ani s-au construit tot mai mult clădiri noi, moderne și centre comerciale, orașul fiind și un puternic centru comercial și industrial, însă aici vei găsi biserici, mănăstiri, muzee, case boierești, palate, parcuri și piețe vechi de zeci sau sute de ani care îți lasă impresia că timpul nu s-a schimbat deloc. Vizitează oraşul Craiova!