Semimaratonul Craiovei: Editia I – 04 Noiembrie 2018

O initiativa ARTI.ro (Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa)

Va asteptam cu drag alaturi de noi sa alergati pentru CAUZA pe care o alegeti !

INSCRIERI

Semimaratonul Craiovei  – primul eveniment de fundraising din Craiova, un eveniment de alergare cu strngere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

Desfasurat pe data de 4 noiembrie  2018  prima ediție a evenimentului a adus impreuna peste 400 de oameni  care au alergat pentru schimbarile pozitive in care cred.

in cadrul evenimentului s-au organizat urmatoarele curse: semimaraton individual si stafeta, 14 km, 7 km, cursa populara de 2 km, cursele pentru Copiii intre 2 si 13 ani, cursa bebelusilor si Canicros. Traseul  a fost cu pornire din parcarea Salii Polivalente –  Stadionul Ion Oblemenco – Parcul Tineretului. Cursa bebelusilor s-a desfasurat in interiorul Salii Polivalente.

16290 de lei a fost suma stransa, bani care au mers catre fiecare dintre cele 10 cauze inscrise:

  1. “Stop Analfabetismului Drept mostenire (SAD)“ – Promotor ARTI – Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa – 4850 lei

Alergatorii au sustinut stoparea analfabetismului din Romania. Prin gestul lor, 75 de copii din scolile pilot din Dragotesti si Valea Stanciului vor avea acces la o educatie bazata pe un curriculum integrat si atractiv, utilizand tehnologii moderne, invatarea contextuala si prin emotii.

2.“Putem schimba destine“ – Asociatia de Consultanta si Consiliere Economico-Sociala Oltenia -1740 lei

Taxele de participare vor merg catre achizitionarea unui echipament radiologic functional in cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova care detine, in prezent, o instalatie fixa RONTGEN-DIAGNOSTIC cu un post grafie, fabricata si pusa in functiune in anul 1982.

3.“Zambiti pe Corabia lui Barba-Deasa” – FUNDATIA ANYA – 2000 lei

Cu sprijinul sportivilor inscrisi la cursele din cadrul Semimaratonului copiii cu dizabilitati neuro-cognitive si/sau motorii pot participa la spectacole interactive (piese de teatru de scurta durata), in conditiile adaptate nevoilor lor, impreuna cu prietenii, cu sau fara nevoi speciale.

  1. “Invat sa fiu independent!” – ANCAAR filiala Craiova (Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania filiala Craiova) -2020 lei

Alergand pentru ei, 25 de copii si tineri cu autism pot beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat in acest domeniu, pentru recuperarea si integrarea lor.

5.“Vreau in clasa a noua!” – World Vision Romania – 1340 lei

Copii din mediul rural, din judetul Dolj, care nu isi pot continua studiile liceale din cauza lipsei de sustinere financiara, vor fi sprijiniti sa mearga la liceu prin burse lunare, participari la activitati de socializare, seminarii, excursii si tabere scolare.

6.“Centrul Social de Urgenta pentru persoane fara adapost „Sf. Vasile” – Asociatia Vasiliada -1550 lei

Una din familiile aflate in acest moment in centrul  social poate sa fie ajutata sa-si gaseasca linistea mult cautata, sa acorde mai mult timp educarii copiilor si mai ales sa ofere un cadru adecvat cresterii acestora in bune conditii, feriti de un mediu care le-ar putea influenta viata in sens negativ, prin asigurarea unei locuinte.

7.“AJUNGEM MARI” – Asociatia Libdenfeld – 310 lei

Proiectul se desfasoara in 24 judete si in Bucuresti. Prin el se asigura sustinere si educatie pentru copii si tineri din centrele de plasament. Asociatia ofera cursuri vocationale, vizite si tabere, ateliere si alte activitati anual pentru 2000 de copii constant, implicand pentru acestea peste 1300 voluntari.

  1. “Vreau sa merg la liceu!” – Asociatia Inimi Creative -80 lei

Participantii au aleargat pentru ca tinerii proveniti  din mediul rural sa aiba sanse egale cu cei nascuti si crescuti in mediul urban, adaptandu-se la liceu si scazand rata abandonului scolar.

9.„Cateii care salveaza vieti!” – Centrul de Educare Canina – 580 lei

Alergatorii sustin pregatirea cainilor pentru interventia lor in situatii de urgenta, salvand astfel vietilor oamenilor.

  1. “Sanatatea satelor” – Fundatia Gazeta de Sud -1360 lei

Alergatorii sustin investigatii medicale gratuite realizate de o echipa de medici in randul populatiei defavorizate din mediul rural

Au fost acordate in total peste 250 de premii, fiind premiati toti participantii la cursele de fotolii rulante, copii, bebelusi si Canicros.  Sponsorul evenimentului a fost Auchan Craiovita si Galeriile Auchan Craiovita.

Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, in cadrul programului sau permanent Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Municipal Craiova, Muzeul Olteniei Craiova, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, BebeVesel.ro, CSM, SCM, Sala Polivalenta Craiova, Palatul Copiilor Craiova, JCI Craiova, American Experience Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tanase, obiectivul fiind acela de a implica intrega comunitate in organizarea Semimaratonului.

Te așteptăm să vii împreună cu noi în sprijinul cauzelor bune!

Organizator:  Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă – ARTI.ro

Producător:  SightRunning.ro

Eveniment: Semimaratonul Craiovei Ediția a III-a

Data: Iulie – Septembrie  2020

Adresa: România, Craiova, Str, Gheorghe Bibescu Nr. 44
Tel: +40 721 703 878  / +4074 3168 068
Email: semimaraton@arti.ro