Mai sunt doar câteva zile până la startul primului eveniment de alergare comunitar de tip Semimaraton din Craiova, un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. Sunt zece cauze pentru care pot opta alergătorii și încă se mai pot face înscrieri.
Duminică 04 noiembrie 2018, la ora 11.00 în parcarea Sălii Polivalente din Craiova se va da startul acestei competiții. Traseul stabilit este: parcarea Sălii Polivalente – Stadionul “Ion Oblemenco” – Parcul Tineretului, realizând această buclă de 3 ori în vederea realizării traseului de 21 Km necesari pentru Semimaraton. Cursa bebelușilor se desfășoară în interiorul Sălii Polivalente.
Semimaratonul Craiovei este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. Toți cei înscriși vor alerga pentru schimbările pozitive în care cred, susținând una dintre cauze.
Sunt 10 cauze înscrise pentru a fi susținute de alergători:
- “Stop Analfabetism drept Moștenire (SAD)“ – Promotor ARTI – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)
Beneficiari sunt 75 de copii din școlile pilot din Drăgotești și Valea Stanciului care vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.
- “Putem schimba destine“ – Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia (ACCES)
Taxele de participare vor merge către achiziționarea unui echipament radiologic funcțional în cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova care deține în prezent o instalație fixă ROENTGEN – DIAGNOSTIC, veche de peste 35 de ani.
- “Zâmbiți pe Corabia lui Barbă-Deasă” – Fundația Anya
Cu sprijinul sportivilor înscriși la cursele din cadrul Semimaratonului – copiii cu dizabilități neuro-cognitive și/sau motorii pot participa la spectacole interactive (piese de teatru de scurtă durată), în condițiile adaptate nevoilor lor, împreună cu prietenii, cu sau fără nevoi speciale.
- “Învăț să fiu independent!” – A.N.C.A.A.R filiala Craiova
Alergând pentru ei, 25 de copii si tineri cu autism pot beneficia de terapii specifice oferite de personal calificat în acest domeniu, pentru recuperarea și integrarea lor.
- “Vreau în clasa a noua!” – World Vision România
Copii din mediul rural din județul Dolj care nu își pot continua studiile liceale din cauza lipsei de susținere financiară, vor fi sprijiniți să meargă la liceu prin burse lunare, participări la activități de socializare, seminarii, excursii și tabere școlare.
- “Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” – Asociația Vasiliada
Una din familiile aflate în acest moment în Centrul Social poate să fie ajutată – prin asigurarea unei locuințe – să-și găsească liniștea, să acorde mai mult timp educării copiilor și să ofere un cadru adecvat creșterii acestora în bune condiții, feriți de un mediu care le-ar putea influența viața în sens negativ.
- “Ajungem mari” – Asociația Lindenfeld
Proiectul se desfășoară în 24 județe și în București. Prin el se asigură susținere și educație pentru copii și tineri din centrele de plasament. Asociația oferă cursuri vocaționale, vizite și tabere, ateliere și alte activități anual pentru 2000 de copii constant, implicând pentru acestea peste 1300 voluntari.
- „Cățeii care salvează vieți!” – Centrul Național de Educare Canină
Unicul Centru acreditat din România pentru pregătirea câinilor de căutare și salvare umană are nevoie de echipamente specifice activității de căutare și salvare. Alergătorii vor susține astfel pregătirea câinilor pentru intervenția lor în situații de urgență, salvând astfel viețile oamenilor.
- “Sănatatea satelor” – Fundația Gazeta de Sud
Oamenii din mediul rural care nu au acces și nici resurse materiale pentru investigațiile minime în ceea ce privește sănătatea. Alergătorii pentru această cauză vor sprijini derularea unei campanii de sănătate gratuită care va ajuta pe de o parte la prevenirea unor afecțiuni și pe de altă parte la diagnosticarea din timp a unor probleme de sănătate.
10.“Craiova pe biciclete” – Asociatia Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova
Unul dintre obiectivele proiectului este montarea de rasteluri pentru biciclete în liceele din oraș, în vederea utilizării bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru educarea comportamentului de eco-mobilitate. Alergătorii pentru această cauză vor susține un oraș educat, mai puțin poluat, un stil de viață sănătos.
Cursele ce se vor desfășura pe parcursul evenimentului sunt:
- Semimaraton individual – minim 18 ani
- Semimaraton ștafetă (3 membri) – minim 18 ani
- Cursa de 14 km – minim 14 ani
- Cursa de 7 km – minim 14 ani
- Cursa populară de 2 km – minim 14 ani
- Cursa fotoliilor rulante de 2 km – minim 14 ani
- Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-13 ani: 1 km)
- Cursa bebelușilor de mers de-a bușilea (1-2 ani: 50 m)
- Canicros (1 km)
Vor fi acordate în total peste 250 de premii, fiind premiați toți participanții la cursele de fotolii rulante, copii, bebeluși și Canicros.
În afara de premiile specifice fiecărei curse și categorii, există 3 premii speciale pentru:
- Școala cu cei mai mulți participanți
- Liceul cu cei mai mulți participanți
- Compania cu cei mai mulți participanți
Regulamentul de participare este disponibil pe site-ul www.semimaratonulcraiovei.ro.
Înscrierea la curse se poate realiza online, pe site-ul proiectului sau accesând link-ul direct: ÎNSCRIERE
SursaL gazetadedolj.ro: link