eveniment de alergare
cu strângere de fonduri
“Împreună pentru Comunitate!”
Duminică, 22 octombrie 2023
ora 10:00 FIX! 🙂
„Semimaratonul Craiovei” este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru cauze din comunitate. El își propune să aducă împreună oameni care să alerge pentru schimbările pozitive în care cred.
Ne dorim să implicăm Comunitatea într-o acțiune dedicată de caritate și mișcare în beneficiul sănătății, sub deviza „Împreună pentru Comunitate!”
Îți oferim posibilitatea de a susține direct una sau mai multe cauze dacă, din diferite motive, nu reușești să iei parte fizic la eveniment, dar îți dorești să faci o donație: Donează fără să alergi!
Cauzele pentru care poți participa la Semimaratonul Craiovei 2023 sunt următoarele:
Promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)
Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 536 de copii din școlile pilot din Afumați, Băilești, Amărăști, Prapor, Valea Stanciului, Horezu Poenari, Malu Mare, Gighera, Siliștea Crucii și Galicea Mare vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.
Promotor: Centrul Național de Educare Canină – CNEC
Educația cu animale este printre puţinele materii, cursuri și activități extracurriculare cu rezultate de peste 80% privind formarea, schimbarea, implicarea sau integrarea copiilor, tinerilor și adulților în societate și în pregătirea pentru salvarea populației în situații reale. Câinii de căutare-salvare nu sunt un lux, ci o necesitate socială, educațională și sportivă, ce vin în sprijinul societății civile, în cazuri reale de salvare.
Promotor: Asociația “Life is Better with Friends”
Proiectul – venit ca o promisiune pentru generația viitoare – contribuie la integrarea copiilor din mediile defavorizate într-un program de alfabetizare, deoarece adesea se confruntă cu provocări majore în accesarea educației. Fondurile strânse vor fi utilizate în principal pentru a asigura transportul copiilor din satele lor până la sediul Asociației, pentru a le oferi o masă de prânz zilnică. Totodată Asociația are nevoie de renovarea unui nou spațiu de activitate, care va servi drept centru de învățare și dezvoltare.
(prima tabără din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave) – Promotor: Asociația Bucurie pentru Viață
Alergătorii care susțin această cauză vor ajuta la dotarea cabinetului medical, a spațiului de joacă interior și a bucătăriei din Tabăra Bucuriei, cu mobilier, intrumentar și aparatură specifice fiecărui spațiu. Construită la Bratovoești, Tabăra Bucuriei are ca scop diminuarea riscului de izolare socială a copiilor bolnavi, creșterea încrederii, a stimei de sine și a puterii de a lupta cu boala, dar și oferirea unor ancore în timp, cu gândul la următoarea petrecere din tabără.
Promotor: Filiala de Cruce Roșie Dolj
Promotorul are nevoie de sprijin pentru dezvoltarea capacității de intervenție în situații de urgență, prin pregătirea voluntarilor și populației pentru a putea interveni eficient în cazul producerii unui dezastru. Fondurile strânse vor ajuta și la organizarea de cursuri pentru pregătirea de intervenție la dezastre, a primului ajutor de bază, pentru achiziția materialelor pentru dotarea truselor de dezastre și a celor de prim – ajutor, editarea de broșuri specifice, organizarea de campanii de informare a populației, organizarea de simulări în caz de dezastru cu sprijinul partenerilor Crucii Roșii.
Promotor: Fundația Anya
Un proiect de suflet demarat în anul 2018: realizarea de evenimente cultural – artistice pentru copiii cu nevoi speciale: spectacole interactive (piese de teatru de scurtă durată alături de echipa celor de la Corabia lui Barbă-Deasă) și ateliere hand- made pentru micuții cu nevoi speciale alături de părinții lor. În România, cele mai frecvente tulburări ale copilului sunt Autismul, Sindromul Asperger și Sindromul Down. Toate aceste tulburări necesită tratament special pentru copiii afectați, dar și pentru familiile lor. Este crucial ca părinții să fie în preajma lor nu numai în primii ani ai copilăriei, ci chiar și mai târziu. Din păcate, un copil confirmat cu aceste dizabilități are șanse limitate sau deloc de a fi integrat în comunitate. Deci, acest proiect își propune să dezvolte ateliere cu și pentru acești copii, ateliere în cadrul cărora artele să îi ajute să-și exprime sentimentele, gândurile și să dea speranță nu numai lor, ci și părinților.
Promotor: Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”
Familia Nițu compusă din 6 membri (4 copii minori aflați la școală) locuiește în condiții improprii în satul Bădoși, comuna Bratovoești – în doar două camere și o sală! Condițiile de trai sunt precare, una dintre camere fiind nelocuibilă, având pardoseala surpată.
Veniturile financiare sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor traiului zilnic, părinții făcând eforturi suplimentare să asigure, pe cât posibil, cele necesare și să susțină cele patru fetițe la școală.
Alergătorii acestei cauze vor ajuta la îmbunătățirea condițiilor de trai și igienă în scopul construirii unei băi.
Promotor: A.N.C.A.A.R. filiala Craiova
Fondurile obținute vor fi folosite pentru ca 10 tineri, copii și adulți cu autism să poată beneficia de terapii specifice oferite de personal calificat în acest domeniu, în cadrul Centrului acreditat. Activitățile vizează terapie ocupațională, logopedie, kinetoterapie, terapie prin artă, oportunități de socializare. Fiecare pas contribuie la construirea de abilități necesare traiului independent, prin gestionarea Centrului, într-un program de 8 ore/zi.
Promotor: Asociația Junior Chamber International Craiova
Unul dintre obiectivele proiectului îl reprezintă montarea de rasteluri pentru biciclete în instituțiile de învățământ (licee) din oraș. Încurajăm astfel mersul pe bicicletă în rândul liceenilor promovând un stil de viață sănătos și activ. Proiectul promovează utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ prin educarea comportamentului de eco-mobilitate și prin crearea unui spațiu de dialog în comunitate privind implementarea planului de mobilitate urbană și a facilităților pentru bicicliști (piste de biciclete, parcări pentru biciclete, centre rent – a – bike).
Rezultatele edițiilor anterioare (2018, 2019, 2020, 2022 )
Fonduri strânse (lei)
Cauze susținute
Voluntari
Participanți