“Stop Analfabetism Drept Moștenire” (SAD)

Denumirea promotorului :

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Descrierea cauzei

Analfabetismul în România, fie el unul autentic sau funcțional, a devenit principala moștenire lăsată de către părinți copiilor, în special în mediul rural. Mai mult de jumătate din copiii României sunt analfabeți sau analfabeți funcțional. Unui analfabet i se asociază, în 10 ani, alți 2 analfabeți, aceștia lăsând școala pe ultimul loc în grijile zilnice. Aceștia nu corelează sărăcia cu lipsa de educație, văzând-o ca pe o responsabilitate a  celorlalți.

ʺStop Analfabestism Drept Moștenireʺ are ca și grup țintă copiii, părinții și profesorii din mediul rural. Fiecare copil e unic, fiecare copil e prețios și fiecare merită o șansă! Șansa de a fi educat pentru sine și pentru VIAȚĂ. Un copil educat înseamnă un adult educat, o societate educată, o piață a muncii activă și împrospătată.

Prin Programul SAD ducem know-how-ul, dobândit prin modelele educaționale create de Asociația noastră, în zonele unde este nevoie de el acoperind cinci elemente de bază:

învățători prin instruiri și ghiduri metodice
școli publice prin programul de Scoli Asociate SRB
copii din mediul rural care nu sunt înmatriculați în nicio formă de învățământ prin Școala de Vară la Țară
program de alfabetizare pentru adulții care au abandonat școala în perioada de copilărie prin programe de tip A DOUA ȘANSĂ

Durata proiectului:

noiembrie 2018 – septembrie 2020

Descrierea promotorului:

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2003 din dorința de a face România mai bună alături de TINEri plini de entuziasm. ARTI este furnizor de formare profesională pentru adulți autorizat de Ministerul Muncii și pentru cadrele didactice autorizat de Ministerul Educației. Din 2016 ARTI a înființat o școala autorizată pentru furnizarea serviciilor educaționale de nivel primar, punând bazele primei francize educaționale românești – www.scoalabritanica.ro. Din luna septembrie 2015 ARTI este autorizată pentru furnizarea serviciilor de medierea muncii pe piața internă, în acest moment fiind un important promotor al dezvoltării comunitare integrate.

Participarea la Semimaratonul Craiovei

Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 75 de copii din școlile pilot din Drăgotești și Valea Stanciului vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.

Numărul de alergători pe care ne propunem să îi convingem să alerge pentru cauza noastră:

50 persoane

Suma pe care ne propunem să o obținem în urma Semimaratonului și cum va fi  utilizată.

– 10.000 lei – bani ce vor fi investiți în echipamente IT și consumabile pentru un an de școlarizare pentru școlile – pilot din Valea Stanciului și Dragotești

Date de contact:

Cristina Catană Bucă

Telefon: 0721703878

Email: arti_craiova@yahoo.com

Pagină web: www.arti.ro

Cauze Semimaratonul Craiovei

Organizator

Ediții Semimaratonul Craiovei

Testimoniale

Testimoniale

ARTI, ca organizator al Semimaratonului Craiovei își dorește mobilizarea comunității locale în acțiuni care pot face din acest oraș un adevărat pol urban, implicat social și sănătos.

Cristina Catana Buca

Te așteptăm să vii împreună cu noi în sprijinul cauzelor bune!

Organizator:
Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă – ARTI.ro

Producător:
SightRunning.ro

TIP EVENIMENT:
Sportiv cu strangere de fonduri

Adresa poștală:
România, Craiova, Str, Gheorghe Bibescu Nr. 44
Tel: +40 721 703 878  / +4074 3168 068
Email: semimaraton@arti.ro

    Nume (required)


    Email (required)


    Telefon (required)


    Subiect