Loading...
Stop Analfabetismului Drept moștenire (SAD)2018-10-18T09:16:31+00:00

“Stop Analfabetismului Drept moștenire” (SAD)

Denumirea promotorului :

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Descrierea cauzei

Analfabetismul în România, fie el unul autentic sau funcțional, a devenit principala moștenire lăsată de către părinți copiilor, în special în mediul rural. Mai mult de jumătate din copiii României sunt analfabeți sau analfabeți funcțional. Unui analfabet i se asociază, în 10 ani, alți 2 analfabeți, aceștia lăsând școala pe ultimul loc în grijile zilnice. Aceștia nu corelează sărăcia cu lipsa de educație, văzând-o ca pe o responsabilitate a  celorlalți.

Stop Analfabestismului Drept mostenire are ca și grup țintă copiii, părinții și profesorii din mediul rural. Fiecare copil e unic, fiecare copil e prețios și fiecare merită o șansă. Șansa de fi educat pentru sine și pentru VIAȚĂ. Un copil educat înseamnă un adult educat, o societate educată, o piață a muncii activă și împrospătată.

Prin Programul SAD ducem know-how-ul, dobândit prin modelele educaționale create de asociația noastră, în zonele unde este nevoie de el acoperind cinci elemente de bază:

Învățători prin instruiri și ghiduri metodice
Scoli publice prin programul de Scoli Asociate SRB
Copii din mediul rural care nu sunt înmatriculați în nicio formă de învățământ prin Școala de Vară la Țară
Program de alfabetizare pentru adulții care au abandonat școala în perioada de copilărie prin programe de tip A DOUA ȘANSĂ

Durata proiectului:

Noiembrie 2018 –Septembrie 2019

Descrierea promotorului:

ASOCIATIA ROMANA A TINERILOR CU INITIATIVA este o organizatie neguvernamentala înființată din 2003 din dorința de a face România mai bună alături de TINEri plini de entuzi fiind furnizor de formare profesională pentru adulți autorizat de Ministerul Muncii și pentru cadrele didactice autorizat de Ministerul Educației. Din 2016 ARTI a înființat o școala autorizată pentru furnizarea serviciilor educaționale de nivel primar, punând bazele primei francize educaționale românești – www.scoalabritanica.ro. Din luna septembrie 2015 ARTI este autorizată pentru furnizarea serviciilor de mediera muncii pe piața internă, în acest moment fiind un important promotor al dezvoltării comunitare integrate.

Participarea la Semimaratonul Craiovei

Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 75 de copii din școlile pilot din Drăgotești și Valea Stanciului vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.

Numărul de alergători pe care ne propunem sa ii convingem sa alerge pentru cauza noastra.

50 persoane

Suma pe care ne propunem sa o obtinem in urma Semimaratonului si cum va fi  utiliza.

– 10.000 Lei bani ce vor fi investiti in echipamente IT și consumabile pentru un an de scolarizare pentru scolile pilot din Valea Stanciului si Dragotesti

Date de contact:

Cristina Catana Buca

0721703878

arti_craiova@yahoo.com

Inscrie-te sustine Cauza!

Cauze Semimaratonul Craiovei

Organizator

Editii Semimaraton Craiova

Vezi toate Cauzele

Testimoniale

ARTI, ca organizator al Semimaratonului Craiovei își dorește mobilizarea comunității locale în acțiuni care pot face din acest oraș un adevărat pol urban, implicat social și sănătos. Pornim prima editie a acestui tip de fundraising comunitar cu speranta ca noi toti să putem face un pas sau 21 KM în plus pentru sport și sănătate, indiferent de vârstă!

Cristina Catana Buca

SightRunning oferă servicii profesionale de organizare și producție de evenimente sportive, dar oferă oamenilor și ocazii incitante de a se ridica de pe canapea din fața televizorului și de a ieși la alergare în natură, pentru a descoperi beneficiile unui stil de viață activ.

SightRunning.ro

Te asteptam sa vii impreuna cu noi in sprijinul cauzelor bune !!

Organizator:  Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa – ARTI.ro

Producator:  SightRunning.ro

Eveniment: Semimaratonul Craiovei Editia 2

Data: 03 Noiembrie 2019

Adresa: Romania, Craiova, Str, Gheorhe Bibescu Nr. 44
Tel: +40 721 703 878 / +40 763 043 185 / +4074 3168 068
Email: semimaraton@arti.ro

[recaptcha]

Alegeti-va o CAUZA pentru care sa alergati!

Împreună, alergam pentru cauzele care provoacă schimbări pozitive comunităților din care facem parte.

INSCRIE-TE