Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”

Denumirea promotorului :

Asociația Vasiliada

Descrierea cauzei

Centrul „Sf. Vasile” este un centru rezidențial ce oferă cazare în mod gratuit, pe o perioadă determinată, persoanelor fără adăpost. În cadrul așezământului persoanele cazate aici primesc, pe lângă serviciile de bază precum adăpost și hrană zilnică – 3 mese calde/zi, consiliere psihologică, asistență medicală, consiliere socială, consiliere și mediere în vederea identificării unui loc de muncă, înscriere/reînscriere în cadrul sistemului de învățământ. Obiectivul centrului este sprijinirea persoanelor aflate în situație de risc social și reintegrarea socio-profesională a persoanelor fără adăpost.

Durata proiectului:

Centrul funcționează din anul 2009, pe o perioadă nedeterminată.

Descrierea promotorului:

Asociația Vasiliada este o organizație non-guvernamentală, cu caracter creștin și social, democratic, nonprofit și apolitic, înființată sub patronajul Mitropoliei Olteniei. Misiunea Asociației Vasiliada este aceea de a oferi servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale și comunităților aflate în situație de marginalizare/excludere socială având la bază dragostea față de semeni. Scopul Asociației Vasiliada este de a sprijini persoanele aflate în dificultate și asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale omului, în special persoanelor defavorizate.

Participarea la Semimaratonul Craiovei

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” este singurul centru cu acest specific din Sud-Vestul Olteniei. Problematica persoanelor fără adăpost este una dintre dificultățile cu care se confruntă societatea de astăzi. A nu avea acces la o locuire adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale. În cadrul centrului beneficiază de servicii sociale victime ale violenței domestice, tineri care provin din sistemul de protecție a copilului, bătrâni care au fost părăsiți sau înșelați de membri ai familiei, mame cu copii, familii care au rămas fără locuință în urma retrocedărilor și alte persoane aflate în situație de risc social.

Numărul de alergători pe care ne propunem să îi convingem să alerge pentru cauza noastrăꓽ

100 persoane

Suma pe care ne propunem să o obținem în urma Semimaratonului și cum va fi utilizatăꓽ

5.000 de lei, sumă pe care o vom utiliza pentru acoperirea nevoilor persoanelor aflate în cadrul Centrului.

Date de contact:

Diacon Sorin Pârvănescu

Telefon: 0749.402.155

Email: sorin.parvanescu@asociatiavasiliada.ro

Pagina web: www.asociatiavasiliada.ro

Cauze Semimaratonul Craiovei

Organizator

Editii Semimaraton Craiova

Testimoniale

Testimoniale

ARTI, ca organizator al Semimaratonului Craiovei își dorește mobilizarea comunității locale în acțiuni care pot face din acest oraș un adevărat pol urban, implicat social și sănătos.

Cristina Catana Buca

Te așteptăm să vii împreună cu noi în sprijinul cauzelor bune!

Organizator:
Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă – ARTI.ro

Producător:
SightRunning.ro

TIP EVENIMENT:
Sportiv cu strangere de fonduri

Adresa poștală:
România, Craiova, Str, Gheorghe Bibescu Nr. 44
Tel: +40 721 703 878  / +4074 3168 068
Email: semimaraton@arti.ro

    Nume (required)


    Email (required)


    Telefon (required)


    Subiect