“Clubul MAC Program de dezvoltare vocațională”

Denumirea promotorului :

Asociația RO-Talent, filiala Craiova

Descrierea cauzei

Clubul MAC Program de dezvoltare vocațională ”Dezvoltarea MAC-ului, cheia succesului profesional (MAC – Motivație, A –Abilități cognitive, C- Creativitate)”

Proiectul are la bază idea înființării unui club pentru tineri, cu activități propuse pentru tineri, care să le ofere oportunitatea de a-și îmbogăți registrul personal de abilități, deprinderi și competențe despre cum să înveți mai ușor, mai bine, mai temeinic, despre cum să te motivezi să înveți și să te dezvolți personal și profesional, analizându-ți/ testându-ți abilitățile cognitive și vocaționale și, mai ales, să înveți cum să-ți dezvolți creativitatea, pentru a fi capabil să generezi idei, soluții, inițiative, proiecte de succes valorizând ceea ce înveți. Este necesar să existe o întrepătrundere între motivație-abilitățile cognitive/vocaționale și creativitatea unui elev/tânăr, când acestuia îi sunt propuse și oferite activități de învățare. Proiectul nostru – Clubul MAC – va oferi tinerilor cuprinși în program oportunitatea de a dobândi abilități, deprinderi și competențe de învățare (un alt nivel de abordare care restructurează modul obișnuit de învățare), care se bazează pe experiențe noi de învățare (exerciții, metode, tehnici) ce valorizează deopotrivă motivația, abilitățile cognitive/vocaționale și creativitatea tinerilor. Activitatea de învățare va deveni una plăcută, dorită, eficientă, cu rezultate măsurabile și creativă. Obiectivele propuse sunt următoarele:

1. creșterea gradului de cunoaștere a resurselor personale ale participanților la proiect pe baza evaluării psihologice a acestora (administrarea testelor BTPAC și Torrance) și analiza celor 12 de profile psiho-aptitudinale realizate în urma evaluării;

 2. abilitarea participanților cu 15 metode și tehnici de structurate pe strategia MAC (Motivație, Abilități cognitive, Creativitate);

3. dezvoltarea deprinderii participanților de a utiliza strategia de învățare MAC în contexte sociale diferite, precum cele propuse în cadrul proiectului: expoziții științifice și de artă, vizionare de filme, petrecerea timpului liber în natură.

Durata proiectului:

Proiectul se va desfășura la sediul RO -TALENT Craiova, pe un interval de șase săptămâni. De asemenea, unele activități din proiect se vor desfășura la cinematograf, la muzee (Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei) și Grădina Botanică.

Descrierea promotorului:

Asociaţia RO-Talent are ca scop general crearea unui climat educaţional şi de asistenţă socială favorabil dezvoltării capacităţilor generale şi speciale ale copiilor şi tinerilor dotaţi, superior dotaţi şi supradotaţi. RO-Talent a constituit mai multe filiale care funcţionează pe baza aceluiaşi statut şi program, dispunând de autonomie, garantată de dobândirea personalităţii juridice. Filiala Craiova a dobândit personalitate juridică pe data de 18 decembrie 2002.

Ca direcții de intervenție menționăm:

·        Cercetare psihopedagogică

·        Psihodiagnoza aptitudinilor

·        Formarea formatorilor

·        Consiliere RO-Talent pentru părinți

·        Consiliere RO-Talent pentru cadre didactice

·        Consiliere RO-Talent pentru studenți

·        Conferințe, simpozioane, ateliere de lucru

·        Summit pentru promovarea talentelor

·        Tabere

·        Relația RO-Talent

·        Cluburi RO-Talent

·        Publicații, Media

·        Colaborare cu instituții confesionale, artistice, științifice, economice, etc.,

·        Avocatură RO-Talent ꓼ

·        Strategie financiară, contabilitate.

Participarea la Semimaratonul Craiovei

În cadrul acestui proiect, având în vedere reperul pe care îl propunem prin proiect – strategia MAC (Motivație, Abilități cognitive, Creativitate) – vom învăța să privim activitatea de învățare ca pe una plăcută, care ne motivează să descoperim, să fim creativi și să ne cunoaștem și să utilizăm/ dezvoltăm abilitățile cognitive/ vocaționale. Va fi promovată strategia MAC, de regândire a activității de învățare astfel încât elevii și tinerii să conștientizeze că este important să valorizeze deopotrivă motivația, abilitățile cognitive/vocaționale și creativitatea. Proiectul, care în esență propune o strategie de învățare, care să ușureze procesul de învățare, poate fi replicat cu ușurință de către personalul didactic, personal abilitat pentru desfășurarea activităților didactice.

Numărul de alergători pe care ne propunem să îi convingem să alerge pentru cauza noastrăꓽ

200

Suma pe care ne propunem să o obținem în urma Semimaratonului și cum va fi utilizatăꓽ

2.000 lei  – cheltuieli pentru activităţi social-culturaleꓽ

Ø 2 filme x 20 lei x 18 participanți = 720 lei;

Ø 1 bilet Muzeul de Artă x 5 lei x 18 participanți = 90 lei;

Ø 1 bilet Muzeul Olteniei x 5 lei x 18 participanți = 90 lei

Ø 2 traineri x 1200 lei/stagiu/14 zile = 2400 lei

Ø Prestări servicii – PFA sau întreprinderi individuale și contracte de cesiune de drepturi de autor (traineri, facilitatori, animatori de tineret etc.)

Date de contact:

Dumitrescu Marinela

Telefon: 0722213248

Email: rotalentcraiova@gmail.com

Pagina web:  www.craiova.rotalent.org 

Cauze Semimaratonul Craiovei

Organizator

Editii Semimaraton Craiova

Testimoniale

Testimoniale

ARTI, ca organizator al Semimaratonului Craiovei își dorește mobilizarea comunității locale în acțiuni care pot face din acest oraș un adevărat pol urban, implicat social și sănătos.

Cristina Catana Buca

Te așteptăm să vii împreună cu noi în sprijinul cauzelor bune!

Organizator:
Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă – ARTI.ro

Producător:
SightRunning.ro

TIP EVENIMENT:
Sportiv cu strangere de fonduri

Adresa poștală:
România, Craiova, Str, Gheorghe Bibescu Nr. 44
Tel: +40 721 703 878  / +4074 3168 068
Email: semimaraton@arti.ro

    Nume (required)


    Email (required)


    Telefon (required)


    Subiect