“Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”

Denumirea promotorului :

Asociația Vasiliada

Descrierea cauzei:

Toilă Emilia(48 ani), împreună cu fetele acesteia, Toilă Ionela(21 ani) și Vrejoiu Andreea(25 ani) și nepoții: Toilă David(3 ani), Toilă Daria-Maria (2 ani)și Vrejoiu Alexandra(4 ani), locuiesc în cadrul Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” din Craiova, de apoximativ 4 ani. În cadrul centrului social beneficiază de cazare (trei mese pe zi), preparare hrană caldă, menaj (spălătorie, uscătorie), curățenie, pază și întreținere; asistență și suport specializat în vederea reabilitării/reintegrării sociale; asistență medicală, educare și formare, socializare, activități culturale și de petrecere a timpului liber. În prezent lucrează doar Toilă Emilia iar venitul obținut din salariu nu este suficient pentru a plăti o chirie și pentru a-și asigura cheltuielile privind traiul zilnic al familiei. Este una din multele suflete ce definesc proiectul Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”.

Durata proiectului:

Se desfășoară în permanent, fiind un serviciu de asistență socială.

Descrierea promotorului:

Asociatia Vasiliada este o organizatie cu caracter crestin si social, neguvernamental, democratic, nonprofit si apolitic, infiintata sub patronajul Mitropoliei Olteniei, avandu-l ca Presedinte de onoare pe Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Constituirea asociatiei a avut loc pe data de 20 februarie 2001, dobandind personalitate juridica prin Hotararea Judecatoreasca nr. 45 din 14 iunie 2001.

Misiunea noastra este oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale si comunitatilor aflate in situatii de dificultate sau generatoare de marginalizare/excluziune sociala, avand la baza dragostea fata de semeni.

Participarea la Semimaratonul Craiovei:

Beneficiarii Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” sunt persoane adulte, cu sau fără copii, aflate în stradă de o perioadă mare de timp, persoane care au fost evacuate în urma retrocedărilor și nu au resursele materiale necesare asigurării unei locuințe. Viața în stradă a însemnat pentru beneficiarii noștri, o progresivă degradare fizică și psihică iar oboseala determinată de lipsa unui cadru adecvat odihnei a dus la stări de confuzie și agitație. Cei care vor alerga pentru această cauză pot ajuta familia să-și gasească liniștea mult căutată, să acorde mai mult timp educării copiilor și mai ales să ofere un cadru adecvat creșterii acestora în bune condiții, feriți de un mediu care le-ar putea influența viața în sens negativ.

Numărul de alergători pe care ne propunem sa ii convingem sa alerge pentru cauza noastra:

Suma pe care ne propunem sa o obtinem in urma Semimaratonului si cum va fi  utiliza:

Date de contact:

Pr. diac. Sorin Pârvănescu

www.asociatiavasiliada.ro

sorin.parvanescu@asociatiavasiliada.ro

0749.40.21.55

Cauze Semimaratonul Craiovei

Organizator

Editii Semimaraton Craiova

Testimoniale

ARTI ca organizator al Semimaratonului Craiovei vrea sa implicc Comunitatea Locala in aciuni care sa schimbe obiceiuri legate de sedentarism. Am pornit prima editie 07 oct 2018 cu speranta ca noi toti putem face un pas sau 21 KM in plus pentru Sport si Sanatate indiferent de varsta !

Cristina Catana Buca

SightRunning oferă servicii profesionale de organizare și producție de evenimente sportive, dar oferă oamenilor și ocazii incitante de a se ridica de pe canapea din fața televizorului și de a ieși la alergare în natură, pentru a descoperi beneficiile unui stil de viață activ.

SightRunning.ro

Te așteptăm să vii împreună cu noi în sprijinul cauzelor bune!

Organizator:
Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă – ARTI.ro

Producător:
SightRunning.ro

TIP EVENIMENT:
Sportiv cu strangere de fonduri

Adresa poștală:
România, Craiova, Str, Gheorghe Bibescu Nr. 44
Tel: +40 721 703 878  / +4074 3168 068
Email: semimaraton@arti.ro

    Nume (required)


    Email (required)


    Telefon (required)


    Subiect